Pressemeddelse april 2014

Til redaktionen - 3. april 2014

20 år med Gospel i Græse

I år er det 20 år siden, at Græse Gospelkor – nu SHOUT Gospel Voices – opstod blandt en lille gruppe entusiastiske medlemmer af kirken med musik i blodet,og bragte den livskraftige gospelsang fra bomuldsmarkerne i Sydstaterne til Græse kirke og omegn!

20 års jubilæet fejres ved at invitere alle interesserede ti l en sjov og festlig dag i gospelmusikkens navn. Det sker lørdag den 3. maj2014 kl. 14.00, hvor SHOUT Gospel Voices og kirken inviterer til en festlig dag iGræse kirke og Græse kirkelade. Der er gratis adgang for alle.

Syng med i Gospel Workshop – eller spil bold i præstehaven

Eftermiddagen starter med gudstjeneste kl. 14 i Græse Kirke ved sognepræst Signe Voldby, hvor der vil blive sunget både nye gospelsange og sange fra ”dengang”. Derefter er der hygge med kaffebord i Græse kirkelade. For alle, der har lyst, kan man slippe sangen og glæden løs i en gospel Workshop, hvor 2 af de tidligere korledere og den tidligere pianist, vil tage os ”down memory lane” med gospelsange fra dengang, det hele startede. Dengang for 20 år siden, hvor koret hed Græse Gospelkor og var under ledelse af John Larsen (leder gennem korets første 12 år) og derefter af Mette Aagren. Begge dirigenter akkompagneres af PV (Poul Verner Kristensen), som var pianist for Græse Gospelkor og for SHOUT Gospel Voices i de tidligste år.

For dem der ikke deltager i Workshoppen, er der være mulighed for at fortsætte kaffepausen, gå en tur eller spille bold i præstegårdshaven.

Koncert med Workshoppen og med SHOUT Gospel Voices

Kl. 17.15 indledes koncerten af gospel Workshop-koret, der vil vise, hvor langt man kan nå på kort tid, ved at synge de sange, de har lært om eftermiddagen.

Som prikken over i’et slutter SHOUT Gospel Voices, med nuværende dirigent og pianist Mads Holm Andersen i spidsen, dagen af med at give den maksimal gospel-gas, så glæden glimter helt op til himlen!

SHOUT Gospel Voices bestyrelsesformand Lotte Gullaksen, som har været med siden koret startede, fortæller: ”Gospel er en helt fantastisk oplevelse! Siden vi startede er det bare blevet bedre og bedre. Derfor synes vi, at jubilæet er en oplagt mulighed til at invitere alle interesserede til at komme og være med for en dag. Så kan de mennesker, der er lidt nysgerrige og tænker, ’hvad er gospel egentlig for noget’, komme og være med og mærke glæden og stemningen. Og alle er jo velkomne i koret, så dagen kan også blive en appetitvækker.

Program 3. maj 2014

Kl.14.00 Gudstjeneste i Græse kirke med gospelsange

Kl.14.45 Kaffebord i Græse kirkelade

Kl.15.45 Boldspil i præstegårdshaven / Workshop med gospelsang i Græse kirkelade / mulig fortsat kaffepause

Kl.17.15 Åben koncert med workshopkoret og SHOUT Gospel Voices.

Kl.18.45 Tak for i dag

Kom og vær med til en festlig og hyggelig eftermiddag. Alle er velkomne, der er GRATIS ADGANG.

[Infoboks:]

Hvad står SHOUT for?

S for sing
H for halleluja

OUT = out

[Faktaboks om SHOUT Gospel Voices:]

Om SHOUT Gospel Voices

6. januar 1994 blev Græse Gospelkor grundlagt da en lille gruppe af Græse og Sigerslevvester sognes menighed og sognepræst Signe Voldby, dirigent John Larsen og pianist P. V. Kristensen samledes for at synge den glade og rytmiske gospelsang.

Koret er et tilbud fra kirken til alle borgere, der ønsker at synge ”the gospel” (evangelium).

Koret synger ved gospelgudstjenester i sognets egne og andre kirker. Koret synger også til koncerter og arrangementer. For eksempel har koret medvirket ved DR-gudstjenester og ved Tivoli Gospelfestival. I år skal koret synge til Blå Nat i Jægerspris og til gospeldag på Dyrehavsbakken.

Koret dirigeres og akkompagneres af korleder og pianist Mads Holm Andersen.

Koret har, i tiden mellem Mette Aagren og korets nuværende korleder og akkompagnatør Mads Holm Andersen, haft fornøjelse at have Monica Brink som korleder og Mads Strandgaard som pianist.

Medlemstallet er i dag på over 60 glade gospelsangere.

[Foto: SHOUT Gospel Voices]

Log på